Dagen i bildforlm

Jag var och besökte den sydliga punkten Kåseberga.  
En ensam stackars silo.
Inte var vi ensamma i hamnen, andra gillade också det härliga vädret.
Snön ville inte försvinna. 
 Moder med nya solglasögon. 
Moder pussas med fader. 
Syster leker med sanden.
Broder tittar filosofiskt över havet. 
Stenen har sällskap med andra stenar. 
Syster vid vattnet. 
Moder och fader vandrar iväg längs med stranden. 
Jag hittade en trasig sten, kanske var den olyckligt kär. 
Havet med himmeln. 
''Nej, du har fel älskling''. Moder rättar fader. 
Broder är sassy och syster vill inte vara med på foto. 

Påskharen got it right this year

 
Under påsken får man i min familj påskägg fyllda med godis men också en påskpresent. Det brukar vara något litet som ett par strumpor, en flaska shampoo eller liknande. I år fick jag ett doftljus. Vanligtvis är jag inte mycket för doftljus, tycker att de kan lägga sig ganska tungt i ett rum men detta var någon form av magiskt doftljus. För det första doftar det friskt av citrus och frukt och den blir inte alls så där tung som andra doftljus brukar bli. Fem av fem toast alltså!

Allt man kan tänka på i påsktider är godis

Kompizar. Vänner. Amigos. Idag är det skärtorsdag. Små gnuttingar är ute och tigger godis medan jag ligger i soffan och slöar. Att ha lov är nog ändå en av de härligaste känslorna i hela världen. Veta att mobilen inte kommer ringa tidigt på morgonen, veta att man inte kommer behöva släpa runt på sin tunga ryggsäck och springa upp och ner för Spykens många trappor. Helt enkelt veta att man inte kommer behöva gå till skolan .... 
 
Jag är så lycklig och barnet inom mig kan knappt vänta tills på lördag. Springa runt i trädgården och leta påskägg, känna spänningen och hoppet för att man kommer vinna årets äggrullning. Hehe ...ja, min familj har tävling i äggrullning varje påsk. Det är lite svårt att förklara för de som inte vet men det hela börjar med att man får måla två ägg, valfri design och sedan börjar racet. Äggen rullas i en träkonstruktion och det hela handlar om att komma längst eller alternativt skada någon annans ägg. Förra året tog syrran hem det men nu är det dags för revansch. Heja mig! Heja mig!
 

Jobbansökan check

 
Bonk. Ugh. Stön. Tvi ..... äntligen är jag färdig med min jobbansökan. Feels good ska jag säga er. Efter allt slit och tvekande trodde jag verkligen inte att det var möjligt men nu är jag faktiskt klar. WOHO. Och nu är klockan lite för mycket tycker jag. Imorgon ska jag till stan med min finaste vän Elin och sedan simma tillsammans med två pinglor vid namn Louise och Lily. Najs huh? Låt oss nu bara hålla tummarna för att jag får en intervju. 

Pictures

Detta är min lillebror, en jobbig liten jävel på snart femton år. Oj så gammal han blev helt plötsligt. Han var med i en novellfilm för ett litet tag sedan som visades på Göteborgsfilmfestival och nu behövde han lite nya bilder till sin portfolio, såklart vände han sig till mig så nu har jag stått och fotograferat en massa. Jag är ändå en ganska så snäll syster, hehe. 
 

It's a very simple pleasure

 
 
 
Rizzle Kicks y'all, it's all I need. Lyssna, njut. De har en massvis med bra andra låtar så check it out guys!

Nittionio ynka små kronor

Igår drog jag med mig Nisha in på Kicks en snabbis för att hitta en eyeliner och ögat föll för denna. Isadora Colorful Eyeline för ynka 99 kronor. Dessutom har Kicks 10% rabatt på alla köp till och med den 26 mars så passa på! Vad tyckte jag om min nya eyliner då? Prima. Fantastiskt. Asbra! Köpköpköpköp.
 
 

Världens jobbigaste lillebror

Jag tror faktiskt att min bror är den absolut jobbigaste lillebrodern i världen. I år fyller han hela sju år och är superduper gullig men OJ vad jobbig han kan vara. Ni vet när man blir så där irriterrad så att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen? Ungefär så känner jag just nu. Ugh ...
 

Jag blev tilldelad den fina barnvaktarplatsen under förmiddagen och då stacka systern min iväg till sin kompis. Fem minuter senare började lillebror klaga. Allting var helt plötsligt suuuuuper tråkigt. Inte ens datorn med dess alla spelmöjligheter kunde underhålla honom utan det han ville göra var att spela PS3. Den var inte i kopplad och jag kunde inte hitta kontrollen och shit vilken kallabalik det blev sjdklasjdklsajfklsjflkajsflkas. Over and out.
 

Date night

Marina and the diamonds på repeat. Igår var det Lund Super Bowl 2013 och även om Spyka Wolves förlorade så hade vi jävla kul! Lund Super Bowl är det största gymnasie evenemanget som anordnas i Sverige. Jag har faktiskt ingen aning om hur många vi var men Lunds Arena var helt fylld och vi var tvunga att stå upp hela kvällen för att det inte fanns några sittplatser kvar, helt galet haha! Synd att vi inte vann bara. 
 
Ikväll ska jag ut och äta med min pojke, lite date night sådär för att fira att det är påsklov och sedan ska vi (hoppas att alla ni andra också gör det) släcka alla lampor, stänga av all elektronik och tända ljus. Det är ju Earth Hour ikväll, det får man inte glömma. Nu ska jag fixa lite skolgrejs som jag inte är klar med. Ha det fint mina gurkor!
 

Baby I've got cash

 
Ett problem med att ha jobb är att få lön. Det är för mig helt omöjligt för mig att inte spendera mina pengar och åh, vad jag vill spendera mina pengar just nu. En liten bit från min skola finns en mysig second hand butik som jag tittar in i ibland. Om jag skulle få gå till skolan imorgon så ska jag dit och kolla efter en jeansjacka. Tänk er, en söt klänning, converse och en jeansjacka. Gärna lite så oversize och så ska den vara smått ljus. Lovely! 
 

Hårgrubblerier ala Elsa

Hår. Hår. Hår och mera hår. Jag är den typen av människa som aldrig klipper mitt hår. Har faktiskt inte varit hos en frisör sedan 2011 och då var mamma tvungen att tvinga mig dit och det slutade (som vanligt) med att jag grät. Jag vet inte varför jag börjar gråta av att klippa håret men det är väl reaktionen på att jag inte tycker om mig själv i kort hår. På grund av den känslomässiga (haha) belastningen så klipper jag det kanske en gång om året, haha.
 
Vad det gäller hårvårdsprodukter köper jag sällan nytt, håller mig vid det gamla goda. Shampoo och balsam från Syoss och hårolja från Nashi Agran, det är en sån produkt jag inte kan leva utan. Såg nyss att mamma köpt deras shampoo som jag aldrig testat förut så det ska bli intressant! Men som sagt, rekomenderar starkt deras hårolja. SUPERDUPER! Den luktar även fantastiskt.
 

Glamour deluxe

Wuzzup? Jag ligger hemma, knaprar halstabletter, dricker litervis med vatten och känner mig allmänt ynklig. Måste vara frisk imorgon. Måste vara frisk imorgon. Måste vara frisk imorgon. Det är ju för tusan Superbowl, jag behöver ju vara där och heja på min älskade skola! Det ser dock ganska mörkt ut just nu ......
 
På tal om ingenting, häromdagen fick vi helt plötsligt nya kanaler av någon okänd anledning. Men det var inte vilka kanaler som helst, det var fancy filmkanaler så jag har spenderat de tre sista dygnen i min soffa framför tvn. Produktivitet 101. Men mitt i min lathet försöker jag faktiskt ändra lite på bloggen, nya typsnitt, lite mer färg och dylikt. Min uppmärksamhet ska nu återvändas till Top Model 13. Adjööööö.
 
Satt och ändrade lite med bloggen när jag insåg att min hudfärg och väggen typ smälter ihop. Herregud? HAHA
 

Här ligger jag och myser

 
 
En kopp varmt kamomill te och Tolkiens brilljanta ord gör tillvaron lite enklare. Igår hade jag lite feber men gick till skolan i alla fall för att genomföra ett matteprov. Och till min (och troligtvis alla andras) förvåning så gick det riktigt bra. Känns jätteskönt att ha det avklarat! Nu slipper jag gå och grubbla över det liksom. Har dock ett nytt grubbleri: som ni kanske vet så jobbar jag ju vid sidan av skolan men det börjar bli lite väl mycket. Stressar ihjäl för att hinna med skola, träning, jobb, vänner, konfirmation och familj. Kanske har jag lite väl många bollar i luften? Men samtidigt så behöver jag ju pengarna. Ugh. Ska gräva mig ner i sagornas värld och slippa grubbla. Tack och hej leverpastej!

Ett beslut i rätt riktning

På min gymnasieskola har vi denna veckan något som kallas för miljövecka. Det bjuds på workshops, föreläsningar och annat sådant och just idag fick jag en tankeställare. Utanför matsalen hade miljörådet satt fram vaser, tillbringare och glas fyllda med vatten på en sida av ett bord. På andra sidan bordet fanns en liten glaskub med ett gram nötkött. Visste ni att det krävs 16000 liter vatten för att producera 1 gram nötkött. Alltså, jag har svårt att greppa hur mycket vatten det är. 16000 mjölkpaket! 
 
När min familj äter tacos steker vi nog cirka 2 kilo nötkött. Med lite enkel matte räknade jag ut att det är 32 miljoner liter vatten för den lilla mängden kött. Det är (ursäkta mitt språk) helt jävla absurt! I andra länder törstar folk ihjäl för att det inte kan få i sig 2-3 liter vatten om dagen. 
 
Det är få som faktiskt orkar gå hela vägen och ge upp sitt köttätande för etiska skäl eller ur miljösynpunkt. Jag kan säga att jag är en av dom. Jag är en riktig sucker för kött, mhm, mums fillibaba. Men man behöver faktiskt inte ge upp helt och hållet för att göra en bra sak för moder jord. Istället för att äta nötkött, griskött etc. ÄT VILT! Till exempel: älg, rådjur och vildsvin. Gillar ni kyckling så välj alltid kött som kommer från frigående höns! Välj alltid ekologiskt, helst närproducerat om det går. Det må vara lite dyrare men det är så värt det.Tillsammans kan vi göra skillnad!
 

Kurri kurr kurr

Tänkte bara informera resten av om världen at jag förtillfället har italienska lektion och det är redovisningar. Vi vet alla vad detta betyder: total silence. Min mage kurrar som bara den. En symfoni av klagorop skulle man kunna säga. En och en halv timme tills italienskan är slut sedan har jag en fyrtio minuters lektion historia och SEDAN är det lunch. Jesus christ. Vaknade alldeles för sent för att kunna äta frukost, this is not good. 
 
Sitter och dagdrömmer om New York. Macy's, Manhattan, Brooklyn, Times Sqaure, Central Park. Maaaajgadh. Håller tummarna som bara den, håller tummarna så himla hårt. Pussar!
 
 
 
 
 

Perspektiv på livet

 
Hallojsan! Jag har spenderat hela eftermiddagen i Helgeandskyrkan här i Lund för kontraktträffen med mina konfisar. Kan ni förstå att jag stod pratade inför 200 personer tillsammans med Julia? Helt sjukt ju. Känner mig lite stolt för att jag faktiskt vågade, hihi. Dagen började med en SJUKT bra föreläsare, tyvärr har jag ingen aning om vad han heter men han har en cp-skada och pratade om perspektiv på livet. Det var så otroligt inspirerande och intressant. Bästa föreläsningen jag varit på någonsin. Nu ska jag ägna tid åt studierna och äta lite c-vitamin, börjar verkligen uppskatta frukt och dylikt nu. Förresten vill jag även säga att Nisha kämpar vidare, hon har motstått, glass, kakor, godis och påskmust hela helgen. Starkt gjort! Nu taggar jag matte mina kompizar, adjööööö!

Babyspenat

 
Jag är en riktigt sucker för babyspenat. Allt med babyspenat blir helt enkelt MYCKET godare. Så jag snokade igenom kylskåpet och fick syn på två favvisar, kalkonskinka och lätt creme cheese. Och tur som man har ibland så fanns det lite baguette hemma, muuuuuumsfillibabba. Tänkte även ger er guys en update på vår tre månaders challenge. Louise har tydligen redan gett upp, haha. Men jag och Nisha hänger kvar! Woopwoop.

Gooooooo Spyka!

 
 
Sju små dagar kvar till Superbowl 2013. Taggataggataggataggatagga! Kommer bli så himla roligt alltså. För er som inte är Lundabor så är det de tre största gymnasieskolorna i Lund som möts. Spyka är Spyken och Katte tillsammans och Polhem Pirates är alltså Polhem. Goooooooo Spyka! 

Nu ska jag städa mitt rum, skjutit upp det i en timme nu. Åhaj vad det är synd om mig. Men man måste ju ha fint när man ska få besök, right? Vi höres vänner!

91 days to go

Med inspration ifrån he one and only HOFH (<--- klick on the link) så har jag, Nisha och Louise tagit ett nyttighetslöfte. Det kom som en ren snilleblixt igår när vi var på gymmet, för det var exakt tre månader kvar tills det att vi slutar första ring och det passade helt enkelt perfekt. Idag är det 91 dagar kvar och jag känner mig faktiskt sjukt taggad. Under dessa tre månader ska vi leva ett helt och hållet supernyttigt liv. Vi får inte äta godis, snacks (chips, popcorn etc), bakelser, fastfood och vi får inte dricka saft, läsk och så vidare. Kort och gott så ska vi skippa allt som har med onyttigheter att göra. Vi ska dessutom pallra våra rumpor till gymmet MINST två gånger i veckan och jag försöker få Nisha och Louise pepp på at springa Vårruset i maj. #etthälsosamt2013 
 
 

Jordgubbsdrömmar är tillbaka

 
Halloj peepz! Jag har varit så otroligt frustrerad på det faktum att jag inte fått igång min blogg design, så frustrerad att jag vägrade blogga. Anar ni hur frustrerad jag blev? Hur som helst, nu är vi tillbaka med den gamla designen tillsvidare. Yäy. 


Idag mina vänner så ska jag, Nisha och Louise sticka till gymmet. Det var ju ett tag sedan sist. Nästan saknat min crosstrainer <3. Hehehe. Känna svetten och den där sköna smärtan, åh. Jag var så taggad i morse att jag tog med mig alla gymkläder till skolan. Men nu peepz så springa iväg till nästa lektion och ha praktiskt prov i naturkunskap. Ni får ha en trevlig dag och så hörs vi ikväll. Kram på er alla!

RSS 2.0