I can visit you in heaven, okay?

 
16. 07. 2003. 


En gåva från Edinburgh

 
Idag kom min käre mor hem från Edinburgh (lucky bastard). Hon hade köpte lite gåvor till oss barn därifrån och detta fick jag: ett par übermysiga strumpor och skosnören från Dr Martens. Jag blev i alla fall superglad och jag har längtat efter nya snören till mina älskade Dr Martens, skitbra nu i denna underbara vårtid. 
 
 

Mitt andra hem


Välkommen till Spyken, mitt andra hem, min borg, mitt slott. Åh. Min älskade. Här är jag idag. Imorgon. På onsdag. På torsdag oooooch på fredag. Underbar tillvaro bland alla Spykister och andra knasbollar. Förresten guys, pillar med en ny design som kommer bli smashing (can't wait) och idag ska jag städa, plugga och lämna in en upphittad cykel hos polisen. Mucho de fun. 
 
TACK OCH HEJ LEVERPASTEJ (VÅR LÄRARE ÄR INTE HÄR)

En glass i solen

 
Jag är en sucker för glass. Och en sucker som jag måste såklart testa de senaste smakerna av Magnum, så idag blev det denna (ur serien kisses): creme brûlée. Mitt omdöme? Ja, hmm. Den är ju förvisso god, nästan jättegod men inte tillräckligt god för att den ska vara värd 22 riksdaler. Blev faktiskt lite besviken men glass är alltid glass. Hihi. 
 

Places I want to visit

Jag är ett resefreak, älskar att åka och besöka nya platser där jag aldrig varit förut. Dock reser jag ganska sällan, har varit utomlands ett få tal gånger men kärlek består i alla fall. Här är några platser som jag verkligen vill besöka i framtiden. 
 
Edinburgh. Ååååååååååååhhhh, hur kan man inte vara kär i denna underbara och ack så vackra stad? Edinburgh ligger högt upp på listan och känns som en av mina mest realistiska drömmar (efter Berlin förstås). Vackert i alla fall (och språket hallå?)
 
New York City (The Big Apple). Jag har varit förälskad i New York ända sedan jag såg mitt första SATC-avsnitt. Central Park, gula taxis, en latte från Starbucks och lite sightseeing skulle ju sitta som handen i handsken. En dröm som jag har på min drömhylla, att åka dit är inte gratis och med boende och mat blir det rätt maffigt. Får nog starta mitt sparande snart ...
 
Berlin. Jag har faktiskt besökt Tysklnad en gång när jag var liten, har dock inget minne av det. Men jag tycker att Berlin är en fin stad med många bra muséer och sevärdheter (alla byggnader .. omg). Dessutom verkar det vara ett bra första resemål på egen hand. 
 
Sydney. Bluewater High, tv-serie som sändes på några av mina många sommarlov blev starten för en långvarig romans mellan mig och Australien. Värme, kulur, vildmarksliv, aldjskaljlasjldkas. Någon dag ... någon dag blir det du och jag Sydney.
 

Paris. The city of loooooove. Eiffeltornet, arkitekturen, croissanter till frukost, shopping, kärlek, behöver jag säga något mer?

Nytt beroende: check

 
Jag har fallit igen. För ännu en tv-serie. Eller, fallit på nytt skulle jag nog vilja säga. Tittade på SKINS förr men nu har jag börjat igen, från början. Åh, I love it! Tittar såklart på orginal serien från UK och inte den för USA, usch.
 

De två vännerna och Elsa

Min musikaliska vän Simon. 
Simon posar fint för kameran. 
Converse är vad som pryder mina fossingar i dessa varma tider. 
Ellen ville inte ha matte. 
 
Idag efter skolan stötte jag på Simon i korridorren, som vanligt fastnade jag där lite för länge. Vi diskuterade saker som kärlek, youtube-filmer, hur gamla vi är och skolan. Lite mysig start på veckan tyckte jag och dessutom är det studiedag imorgon. Så himla härligt! Ska plugga rumpan av mig imorgon (ser så fram emot det) .. men ledigt är ledigt i alla fall. Har en del att stå i denna veckan förstår ni, en del nationella och en del uppsatser. Woho. 
 
So long mi amigos. 



It's in his dna

 
 

Sweet holy mama

 
A bottle of heaven. Tidigare idag var jag på utvecklingssamtal (bara ordet får magen att vända sig ut och in) men det gick faktiskt rätt bra. Kommer dock föralltid att hata utvecklingssamtal och den stress som automatiskt kommer. Efter samtalet åkte jag tillbaka till Stefán och sjönk ner i studiernas värld. Han åkte i sin tur in till stan och lämnade in ett par trasiga glasögon och vet ni vad? Han kom hem med en Loka till mig, med en helt ljuvlig smak, Lemon Pie (det vattnas i munnen eller hur?). Så himla gulligt. Det råder ju vattenpanik här i Lund, vi kan inte dricka vattnet utan att koka det, lite läskigt tycker jag. Stefán bara skrattar åt mig, han tycker jag är löjlig med min nojja. 

Malmö med min knäppa klass

'Yes Sir' 
Eira, Noé och Ebba. LIte folk från min engelska grupp. 
Kajsa posar glatt. 
Selma eller Kaptenovic som jag kallar henne. 
Kajsa gillar Håkan. 
 
Smile. 
Jag har de absolut mest knäppa men också mest underbara vännerna. 
Knasiga är bara förnamnet. 
Detta är min vän Sunshine, underbart namn eller hur?
Efter att vi hade varit på Borgarskolan gick vi till The Enligsh Shop, coolaste stället någonsin. 
 
Hand-posen. 
Min vän Lily har sina rötter i England så hon köpte allt det hon inte annars brukar kunna köpa. 
Boom. Pang. Kracsh och lite mer boooooom. 
Lily's brittiska godis. 
 
 
Pose like you never posed before.
 
 
Detta klistermärke pryder nu min skoldator ...
.. tillsammans med detta klistermärke. Parsons verkar helt underbart!
Med The University of Arizona låter också underbart.
ERAU hade nog den coolaste och mest påkostade broschyren. 
Parsons, en design skola med skolor i NYC, Paris, Mumbai och Shanghai. Åh.
 
 
Igår åkte jag in till Malmö tillsammans med min engelska grupp. Vi besökte Collage Day Scandinavia i Malmö Borgarskolan. Jag kunde inte få fram ett ord på ett par minuter. Collage Day Scandinavia är ett evenemang där amerikanska universitet åker runt i skandinavien för att värva nya stundenter. Städer som besöks i år är Stockholm, Malmö, Oslo och Reykjavik. Runt i salen sprang det omkring massvis med stundenter som pratade med representanter för de olika universiteten. I princip alla 'kända' universitet var där, Harvard, Princeton, Stanford, OSU etcetera. 
 
Vi pratade med nästan alla universitet och blev alldeles överösta med broschyrer och information. Mina favoriter var nog The University of Arizona, Kendall Collage, Parsons och Metroploitan Collage i New York. Åh. Kände genast hur jag drömde mig bort till framtiden. Men den framtiden var inte särskilt billig dock men om jag, mot förmodan, faktiskt skulle söka så skulle jag nog försöka få någon form av stipendium. Att gå avancerad engelska har sina fördelar för detta var en helt underbar upplevelse! 
 
Nu ska denna kråkan plugga samhällskunskap. Adjö mina kompizar.

Min vän Hellström

Jag har en liten bekännelse för er där ute i cyberspace. Jag. Har. Aldrig. Lyssnat. På. Håkan. Hellström. Jag har såklart hört några enstaka små låtar men jag har aldrig riktigt förstått varför han var så hypad. Men nu förstår jag. Han träffar så rätt. Åh.
 
Hååååååååååååååååååååkan <3
 
m

Hello, I'm drowning here


Känslan när man inser att det inte finns en chans i världen att man hinner till skolan. Ugh. Jag lyckades i alla fall smälla ner lite frukost i magen och även (mirakulöst) ordna kråkboet på mitt huvud. Tänkte att jag nog behövde se lite presentabel ut inför Collage Day Scandinavia. Multitaskar i skrivande stund med religion och underbar ny musik från 30 Seconds To Mars

Spring i benen mina

Jag har spring i benen. Sjukt mycket spring i mina små ben. Förut, innan jag skaffade mig mitt lilla gymkort, så brukade jag vara ute och springa. Färdas dit mina fötter ville ta mig. Flyga fram till takten av musike men det har blivit dåligt med springande eftersom att gymmet gav mig rätt mycket mer träning MEN jag tycker ju om det så himla mycket. Springa ute i naturen, i staden osv. Så himla härligt!  Upptäckte nu i helgen att det finns perfekta joggingspår utanför det ställe där min pojkvän bor. Inte någon hård asfalt utan terräng, djskalåafkåasdamgågm, jag är så himla taggad! 
 
Imorgon ska jag förresten in till Malmö tillsammans med min engelska klass. Vi ska gå på en universitets mässa (Collage Day Scandinavia). Ska bli jättekul tycker jag, visserligen är det långt kvar men ändå intressant. Harvard, Oxford osv. Taggad som tusan. Dessutom ska vi till Starbucks, det finns ju på Malmö Central. Min käre vän Johanna är stammis så hon var såklart den som föreslog det, haha. 
 

Våra älskade ninisar

Chanel
Chanel 2.0
Chanel 3.0
& Coco.
 
 
Min stackars lillasyster har fått en nasty ögoninfektion. Därför har hon varit hemma hela dagen och inte haft så mycket att göra, som den snälla systern jag är drog jag med henne ut på en ninis runda (ja, ninis har blivit ett ord i vår familj). I kombination med eftermiddagsljuset var det supermysigt! Lyckades ju även få lite bilder på de smådjuren som ni kan se. 

Vardagslyx

06.35. 06.45. 06.55. 07.05. 07.15. Faaaaaaaaaaaaaaan. Sådär började min morgon, jag som vanligtvis är ambitiös med tidiga morgnar och härliga frukostar misslyckades totalt imorse (suck). Måndagar är helt enkel inte någon bra Elsa-dag. Mötte som vanligt upp min fina vän Lily och slog följe till skolan, det är lite av en tradition och när vi väl var framme i skolan fick vi veta att vi har studiedag på onsdag. Blev alldeles varm och glad inombords.
 
Glädjen dödades dock snabbt när jag fick veta att vi har utvecklingssamtal den dagen. Finns det något värre än att lida sig igenom en kvarts ren terror? Inte konstigt att ungdomar är den gruppen i Sveriges befolkning som är de mest stressade. Sedan, efter vad som kändes som en oändlig evighet, slutade skolan och gick fick trampa min väg hemåt. Gjorde ett snabbt stopp på Coop Konsum inne i stan för att köpa juice och en skvallerblaska. ÅH, för mig är det vardagslyx. Älskar grapefrukt och ingen annan i min familj gör det så jag får ha den alldeles för mig själv.
 
Nu under eftermiddagen ska jag städa mitt förfärligt stökiga rum och plugga ner i min osociala plugg värld. Ugh. 
 

Och så var den slut

 
Idag, den 7:e april 2013, läste jag (Elsa) ut The fault in our stars av John Green. Jag är verkligen helt mållös. Jag är träffad i hjärtat, överväldigad med känslor och intryck. Herregud vilken bok alltså. Vilken författare! Jag grät inte bara en, inte bara två utan hela tre gånger fälldes det tårar. Alltså .... WOOOOOOOOOOOOOW. Hazel, åh, Hazel <3. Det var minsann en riktig bok, värd varenda krona.
 
Jag rekommenderar den starkt till er alla rumpisar därute. Så himla fin! Så himla bra!
 

Om att studera

 
 
Idag studerade vi i Stefáns uterum. Kan ni förstå det? Jag är faktiskt förvånad själv och jag fick riktigt mycket gjort. Ser positivt på mitt kommande prov nu i veckan. Det kommer säkert gå jättebra (ni får hålla tummarna). Efter vårt hårda pluggande ville Stefáns familj att vi skulle ut och få lite friskluft. Men lilla jag hade inga träningskläder med mig så medan jag tog en lång och rask powerwalk sprang killarna runt som stuckna grisar, haha.  

Oh, hello there sexy

 
Hello world (visa ord ifrån vinjetten till Stallkompisar). Introducerar Stefán aka le boyfirend. Han fyller faktiskt snart arton år, om 69 dagar för att vara exakt. Det kan dock vara svårt att tro att han gör det ibland för oftast betar han sig lite som en femåring. En mycket söt sådan dock. Sötaste i världens skulle jag vilja säga. Han är en klok och vis (OCH SNYGG) man i sina bästa år. 

Idag har vi spenderat hela dagen tillsammans. Ätit lunch på staden, ätit lite glass i solen, cyklat hit och dit, ätit middag tillsammans, poppat popcorn och druckit te. Han drack blåbär och lingon te ifrån Tehuset Java och jag drack Glöggte ifrån samma ställe. Just nu sitter vi och tittar på En shopaholics bekännelser, eller, han tittar och jag bloggar. Hehe. 

Vänner. Kompizar. Amigoz. Jag vet att det har varit en seg bloggdag just idag. MEN ibland måste man ta en liten paus från all mighty cyberspace. Stefán och jag har ibland skärm-fria-dagar. Vilket betyder att vi hittar på saker tillsammans istället för att sitta vid datorn/tv/mobilen/ipaden. Imorgon kommer det dock bli lite fler härliga uppdateringar. Dröm sött allihopa! 

The fault in our stars: tankar och scenarior/er


 
Okej, så igårkväll kom moder jord hem med min efterlängtade bok. Blev smått extatisk och kastade mig direkt in i havet av printade bokstäver. Tragedi, humor och romantik: det perfekta receptet på en bra bok. 
 
Jag. Kan. Verkligen. Inte. Slita. Mig. Nu i skrivande stund kan jag erkänna att jag har inte läst ut en bok på flera år. När jag var mindre läste jag heeeeela tiden. Förbrukade böcker som andra förbrukar toapapper, det dog dock sedan ut då jag fann nya intressen: kompizar, pojkar, fotografi och TV-serier. Men denna bok är speciell, jag kan inte sluta läsa. Vaknade upp i min halvsömn vid sjutiden imorse och det första jag gjorde var att dyka ner i boken.
 
MEN HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR SKA DET HELA SLUTA? Jag har tänkt ut tre scenarier/scenarior (oj, det var ett svårt ord). 
 
Scenario 1: Hazel blir allt mer sjuk, medicinerna slutar fungera och tumörerna växer MEN Gus vägrar att lämna henne sida. Innan hon dör gör de en massa fina saker tillsammans (typ som A Walk to Remember).  När slutet är inne spenderar de en sista natt tillsammans och tittar på V för Vandetta (symboliskt värde).
 
Scenario 2: Hazel blir bättre, Gus är ju friskförklarad (han hade cancer förr) och de lever lyckliga i alla sina dagar. Startar en cancerfond, gör föreläsningar och ploppar ut några snorungar. 
 
Scenario 3: Hazel frisk förklara MEN Gus blir sjuk igen och dör. Hon konverterar till buddhismen och flyttar till Tibet eller gör något annat inom samma genre. Hon lever sedan sitt liv med saknad fast är tacksam och lycklig för att hon fick lära känna honom. 
 
Jag. Måste. Fortsätta. Läsa. Kan. Inte. Vänta. Mer. På. Slutet. Jag. Vill. Veta. Vad. Som. Händer. Jag återkommer när jag läst ut boken eller, alternativt, har tillräckligt med kraft för att slita mig. 
 
Om någon snorig liten jävel tänker spolia detta för mig, typ kommentera slutet eller whatever så kommer jag personligen att leta upp er och fylla er brevlåda med hundbajs ... och ägga ert hus. BEAWARE!

Ska vi bli gamla tillsammans?

 
Vem hade kunnat ana att vi knäppgökar skulle stå ut med varandra i sjutton hela månader? Sjutton långa, spännande och kärleksfyllda månader. Nu har vi ju dessutom känt varandra i drygt två och ett halv år och varit ett par i nästan ett och ett halvt år. Det känns sjukt bra. Stefán gör mig så himla glad och lycklig. Jag älskar honom såhär mycket (sträcker ut händerna och spretar med fingrarna). 
 
Men just nu är vi båda sjuka så firandet av denna dagen får tyvärr skjutas upp ..... lite, eller nej, mycket surt. 

Kärring-Elsa

 
Nu ska kärringen djupt inom mig klaga lite, känner att det är dags för mig att röra om i cyberspace. Ni förstår att även vi unga har kärring-känslor och precis som de riktiga kärringarna måste vi kunna uttrycka oss. Hur gör man det bättre än på en blogg? 
 
1. Jag är sjuk IGEN. Influensan kom krympande, smygande och boom så vart jag sjuk. Inget lukt- eller smaksinne, slö som en sengångare, hostig, huvudvärkig, snorig, feberig. Life is just great. Jag sitter här framför tv:n och tittar på engelska husprogram. A Place in the Sun, Grand Designs, Country House Rescue etcetera. Nu vet ni vad jag gör på min fritid hehe, dessutom sörplar jag i mig te och knaprar på smörgåsar. 
 
 
2. Igår mådde jag inte särskilt bra men ambitiös som jag är så gick jag upp halv sju och gjorde mig i ordning för skolan. 08.20 stod jag och bankade på dörren men ingen kom och öppnade och då slog det mig att vi kanske inte skulle ha någon naturkunskapslektion på morgonen.
    Efter en snabb check på vår plattform It's Learning insåg jag att nej, det var ingen lektion och italienskan började inte förrän 10.00. Men jag surade inte min för det, gick ner i källaren och fördrev tiden med två avsnitt av CSI. Efter italienskan kändes det dock lite för kämpigt att vara i skolan, så upp på cykeln hoppade jag och trampade min väg hemåt. 
 
 
 
................ Men man måste alltid vara lite positiv även i de dystraste av stunder. Mamma åkte in till stan och köpte boken jag ville ha, ni vet, The Fault in Our Stars av John Green så när hon kommer hem ikväll kan jag börja läsa. I cannot wait! Ibland är mammor faktiskt ganska bra att ha, hehe. Ska återvända uppmärksamheten till tv:n. Ajdö mina fellow cyberspace:are. 
 

Kreativa familjen

Gästerna hade gjort sin egen piñiata som var fylld med påskgodis, mums! 
Lillebror med sin älskade Iphone och till vänster ett par snygga brallor. 
Några kreationer, mitt är det multifärgade med ett svart hjärta. 
Efter som att min bror älskar SHM så var det såklart detta han målade. 
Påskdukning ala moder. 
Blommor, bordsplaceringar och kycklingar. 
Allas fina ägg som sedan total förstördes i årets äggrullning. Låt oss inte tala om resultatet. 
Mynta. Jag gillar inte mynta men det är fint. 
Godaste drinken någonsin. Is, mangojuice, ananasjuice och mynta.
 
Här har vi lite fina bilder ifrån påskaftonen som jag firade tillsammans med min familj, pojkvän och vänner. Trevligt hade vi. Och nej, jag vann inte påskäggsrullningen. Attans men Stefán vann fair and square. Påsken är nog en av mina favorit högtider. Inte för att man får godis, eller ja, inte bara för att man får godis men för att det oftast är vår vid den tiden. Inte i år dock, det snöade ju till och med en liten stund på årets påskafton. Annars är det härligt friskt små varmt väder och det tycker jag om. Perfekt klimat för en Elsa. 
 
 

A dream of mine

 
Någon gång i mitt liv ska jag åka kust till kust genom USA:s vackra terräng. Tänk vad härligt! Några vänner, tillräckligt med cash, bo på diverse motels och äta på amerikanska diners. Åååååååååååååååh, varför är inte jag vuxen? 
 

Älskade pyttipanna

 
06.35 ringde mobilen och då var det dags för en ny skolvecka. Jag kände för att brista ut i gråt, ett klagorop och förklara för världen vilken sorg jag bär på mina axlar. OH GOD WHY? Mitt underbara påsklov hade ju precis startat! Jag hade ju kommit in i den där super härliga dygnsrythmen: somna vid två på natten och vakna vid tolv/ett på förmiddagen. Jag kommer sakna att kunna slappa hela dagarna och inte ha några måsten överhuvudtaget och nu blev jag helt plötsligt överlastad med måste. Essä i religionskunskap, nationella prov i svenska och ett prov i arbetsmarknadspolitik. Jeez. 
 
Med detta i åtanke ska jag idag vara en duktig gymnasieelev och sätta mig på ett fik i stan och plugga plugga plugga. Hemma har jag alldeles för många distractions och sitter man och plugga på fik ser man ju automatiskt väldigt duktig och smart ut. Förresten, har ni sett vilka pinglor till vänner jag har? Alltid lika vackra och inte alls knäppa. 

The fault in our stars

 
Allt jag tänker på just nu är denna bok. Letar som en tok efter den men den är reserverad överallt och jag orkar inte vänta. Det första jag gör efter skolan idag är att åka till Akademi Bokahandeln och checka om den finns där.  

RSS 2.0