Det finaste vi har i livet är varandra

 
Idag sa jag ett sista farväl till min gammelmorfar. Jag var helt bestämd på att jag inte skulle gråta men det brast redan innan begravningen började. Min fina gammelmormor gick fram till mig, kramade om mig och höll sin hand mot min kind och tårarna bara trängde fram. Begravningen var så himla fin och sedan åt vi god mat tillsammans och pratade om minnen. Nu är det dags att sova. Godnatt fina ni, kram

Älskade onsdag

 
Idag fyller min fina lillasyster åtta år, kan ni fatta? Åtta hela år. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Just nu sitter jag i skolan, mår ganska dåligt och ska nog hem efter min svenska lektion bara för att slippa bli riktigt sjuk. Har en hel del rumsrensning och mödelsbyggning att se fram emot, jippie. Eller inte. Hehe. 

My christmas wishlist

 
Jag är kluven vad det gäller julen. Det är den absolut mest mysiga tiden på året och det kan man ju inget annat än att älska MEN vissa förknippar julen med helt fel saker. För många (jag vet, farlig generalisering igen) är det viktigaste med julen att få de bästa, största och coolaste julklapparna men för mig är det något annat. Att umgås med nära och kära, titta på Kalle Anka och att få känna mig riktigt tacksam för det liv jag har. Ni förstår, jag får skulldkänslor av alla julklappar jag får medan det finns barn i delar av maten som inte får någon mat, inte har tak överhuvudet och/eller far illa. 


Men jag gjorde en liten önskelista i alla fall, bara för att. Allt är saker jag funderar på att köpa själv egentligen men inte riktigt har råd med. Och en liten sidenote till islandsresan, jag önskar mig inte själva resan (den ska jag stå för själv), jag önskar mig bara tillåtelse till att få åka. Nu ska jag sippra blåbärssoppa, för jag har ingen vidare aptit men rum för blåbärssoppa det har jag.

Idag tycker jag synd om mig

Jag gick hem efter min älskade mattelektion idag, fick i övrigt redo på mitt resultat från provet. Ett C, så jävla nära B. Irriterande men aja. Jag ligger hemma på soffan och tittar på film. Ni vet den perfekta kuren mot sjukdomar är disneyfilmer. Måste tillägga att mannagrynsgröt också är riktigt bra. I'll update you later.

När vi blir stora ska vi skaffa katt och den ska heta Sherlock

 
Snart ska jag bege mig hem med min älskade gubbe och så ska vi ta oss an mitt rumskaos. Skruva isär sängen och packetera allting. Det känns riktigt bra men fyfan vilken jobbig dag jag har framför mig. Flytt på G. 
 
PS. Jag längtar efter snön

Det här med årstider

 
Jag ska göra något farligt nu, jag ska generalisera. De flesta man möter, ser eller hör säger att sommaren är den abslout härligaste årstiden och de klagar jämt och ständigt på att det är allt för kallt ute under vinterhalvåret. Men vi som hatar sommaren då? Ja, jag hatar sommaren. Visst kan det vara mysigt några enstaka gånger men annars är det bara bläh. Jag tycker inte om värme, sol och sådant jobbigt men jag älskar däremot höstmörkret och vinterkylan. Så himla mysigt och underbart. Hösten är min absoluta favorit. Löven skiftar färg, dygnet blir kortare och man än en gång blir man tenarkoman. På andra plats kommer vinter (väldigt nära första dock), snö, julbelysning, julafton och nyår. Jag behöver nog inte säga mer. 

MEN alla kan nog ändå hålla med om att den värsta årstiden eller, det kan nog inte riktigt räknas som en årstiden men det är den där tiden precis mellan vinter och vår som blir långdragen och trist. Träden är nakna och det är slaskigt. Bläh igen. Over and out. 

För att döden är något vi inte kan fly ifrån

För en vecka sedan fick jag veta att min gammelmorfar Rolf hade gått bort. Det första jag kände var skuld. Jag har inte träffat honom på några år. Det har kommit så himla mycket emellan och min familj har inte hittat den tiden. Han har varit sjuk jättelänge och samtidigt som jag vet att det är så mycket bättre än att han skulle fortsätta leva i plågor så gör det ont inombords. Min finafinafina gammelmorfar finns inte mer.

Jag började rota igenom våra album här hemma och medan tårarna rann fick jag syn på detta fotot. Rolfs och Kerstins bröllopsfoto, taget 1945. Så himla vackert. Nästa fredag är det begravning så jag ska vara ledig från skolan och resa trettio mil. Jag ska träffa massa släktningar, jag ska gråta, säga att jag beklagar folks sorg och säga ett sista farväl till min fina gammelmorfar. Sen ska jag hälsa på pappa igen, lägga blommor vid hans grav och gråta lite till. 



RSS 2.0